Wuxi Flyt New Energy Technology Co., Ltd.

Jenis kakuatan angin

Sanaos seueur jinis turbin angin, éta tiasa diringkeskeun kana dua kategori: turbin angin sumbu horisontal, dimana sumbu rotasi roda angin sajajar sareng arah angin; turbin angin sumbu nangtung, dimana sumbu puteran tina kabayang angin na jejeg kana taneuh atanapi arah aliran udara.

1. Turbin angin sumbu horisontal

Turbin angin sumbu horisontal dibagi kana dua jinis: jinis angkat sareng jinis tarik. Turbin angin tipe angkat diputer gancang, sareng jinis résistansi diputer lalaunan. Pikeun pembangkit listrik tenaga, turbin angin sumbu tipe-angkat biasana dianggo. Kaseueuran turbin angin sumbu horisontal gaduh alat anti angin, anu tiasa diputer sareng arah angin. Pikeun turbin angin leutik, alat anu nyanghareup angin ieu nganggo kemudi buntut, sedengkeun pikeun turbin angin anu ageung, mékanisme transmisi anu diwangun ku unsur pangarahan arah angin sareng motor servo dianggo.

Turbin angin anu nganggo roda angin di payuneun menara disebat turbin angin angin, sareng turbin angin anu nganggo roda angin di tukangeun menara janten turbin angin handap. Aya seueur gaya turbin angin-sumbu horisontal, sababaraha gaduh roda angin kalayan wilah terbalik, sareng sababaraha dilengkepan sababaraha roda angin dina menara pikeun ngirangan biaya menara dina kaayaan kakuatan kaluaran anu tangtu. Turbin angin aci ngahasilkeun pusaran di sakitar roda angin, konséntrasi aliran udara, sareng ningkatkeun laju aliran udara.

2. Turbin angin sumbu nangtung

Turbin angin sumbu nangtung henteu kedah nyanghareupan angin nalika arah anginna robih. Dibandingkeun sareng turbin angin sumbu horisontal, éta mangrupikeun kaunggulan anu hadé dina hal ieu. Éta henteu ngan ukur nyederhanakeun desain struktural, tapi ogé ngirangan gaya gyro nalika roda angin nyanghareup ka angin.

Aya sababaraha jinis turbin angin sumbu nangtung-anu ngagunakeun résistansi pikeun muter. Diantarana, aya roda angin anu didamel tina pelat datar sareng quilts, anu mangrupakeun alat tahan murni; Kincir angin tipe S gaduh angkat sawaréh, tapi utamina alat resistansi. Alat-alat ieu gaduh torsi awal anu ageung, tapi rasio kecepatan tip handap, sareng nyayogikeun output daya rendah dina kaayaan ukuran, beurat, sareng biaya roda angin anu tangtu.


Pos waktos: Mar-06-2021